E enjte, 15 Mar 2012
 
 
E enjte, 22 Prill 2010 01:27

ESA - Menaxhim i riskut

ShBA. 16 Shkurt 2010

FDA e ShBA ka njoftuar profesionistët e kujdesit shëndetësor dhe pacientët që të gjitha barnat për stimulim të eritropoezës (ESA) duhet të përdoren nën programin e menaxhimit të riskut, të quajtur strategjia e evaluimit dhe zbutjes së riskut (REMS).

Publikuar në Farmakovigjilencë
E enjte, 22 Prill 2010 01:27

ESA - Menaxhim i riskut

ShBA. 16 Shkurt 2010

FDA e ShBA ka njoftuar profesionistët e kujdesit shëndetësor dhe pacientët që të gjitha barnat për stimulim të eritropoezës (ESA) duhet të përdoren nën programin e menaxhimit të riskut, të quajtur strategjia e evaluimit dhe zbutjes së riskut (REMS).

Publikuar në Farmakovigjilencë
anestezia FDA e ShBA ka njoftuar profesionistët e kujdesit shëndetësor për 35 raporte kondriolize (nekrozë dhe shkatërrim i kërcës) në pacientët që u është dhënë infuzion intra-artikular i anestetikëve lokal (në marketing si bupivakainë, klorprokainë, lidokainë, mepivakainë, prokainë, ropivakainë) me pajisje infuzioni elastomerike për të kontrolluar dhembjen post-operative.
Publikuar në Farmakovigjilencë
anestezia FDA e ShBA ka njoftuar profesionistët e kujdesit shëndetësor për 35 raporte kondriolize (nekrozë dhe shkatërrim i kërcës) në pacientët që u është dhënë infuzion intra-artikular i anestetikëve lokal (në marketing si bupivakainë, klorprokainë, lidokainë, mepivakainë, prokainë, ropivakainë) me pajisje infuzioni elastomerike për të kontrolluar dhembjen post-operative.
Publikuar në Farmakovigjilencë
E diel, 04 Prill 2010 18:25

Hekur dekstran-Vërejtje e Kornizuar

Iron dextran FDA e SHBA dhe American Regent kanë njoftuar profesionistët e kujdesit shëndetësorë që reaksione të tipit anafilaktik, përfshirë fatalitetet, kanë përcjellur administrimin parenteral të injeksioneve hekur dekstran.
Publikuar në Farmakovigjilencë
E diel, 04 Prill 2010 18:25

Hekur dekstran-Vërejtje e Kornizuar

Iron dextran FDA e SHBA dhe American Regent kanë njoftuar profesionistët e kujdesit shëndetësorë që reaksione të tipit anafilaktik, përfshirë fatalitetet, kanë përcjellur administrimin parenteral të injeksioneve hekur dekstran.
Publikuar në Farmakovigjilencë
E diel, 04 Prill 2010 18:18

Diklofenak-reaksione hepatike

Voltaren ShBA. Profesionistët e kujdesit shëndetësor janë njoftuar për rishikimet në informacionet e përshkrimit për të shtuar vërejtjet dhe paralajmërimet e reja lidhur me potencialin e efekteve të padëshirueshme hepatike me të gjitha produktet që përmbajnë diklofenak natrium.
Publikuar në Farmakovigjilencë
E diel, 04 Prill 2010 18:18

Diklofenak-reaksione hepatike

Voltaren ShBA. Profesionistët e kujdesit shëndetësor janë njoftuar për rishikimet në informacionet e përshkrimit për të shtuar vërejtjet dhe paralajmërimet e reja lidhur me potencialin e efekteve të padëshirueshme hepatike me të gjitha produktet që përmbajnë diklofenak natrium.
Publikuar në Farmakovigjilencë
E premte, 02 Prill 2010 09:10

Bisfosfonatet-osteonekrozë e nofullës

osteonekroza Europë. Agjencioni Europian për Barna (EMEA) ka njoftuar që Komiteti i Agjencisë për Produkte Medicinale për Përdorim Human (CHMP) ka konkluduar që ekziston risk i rritur i osteonekrozës së nofullës në pacientët që përdorin bisfosfonate (përfshirë acidin alendronik, acidin klodronik, acidin etidronik, acidin ibandronik, acidin neridronik, acidin pamidronik, acidin risedronik, acidin tiludronik dhe acidin zoledronik). Megjithatë, studime të mëtejme duhet të ndërmerren për të identifikuar më mirë faktorët të cilët rritin rrezikun dhe masat e nevojshme për ti minimizuar ata.

Publikuar në Farmakovigjilencë
E premte, 02 Prill 2010 09:10

Bisfosfonatet-osteonekrozë e nofullës

osteonekroza Europë. Agjencioni Europian për Barna (EMEA) ka njoftuar që Komiteti i Agjencisë për Produkte Medicinale për Përdorim Human (CHMP) ka konkluduar që ekziston risk i rritur i osteonekrozës së nofullës në pacientët që përdorin bisfosfonate (përfshirë acidin alendronik, acidin klodronik, acidin etidronik, acidin ibandronik, acidin neridronik, acidin pamidronik, acidin risedronik, acidin tiludronik dhe acidin zoledronik). Megjithatë, studime të mëtejme duhet të ndërmerren për të identifikuar më mirë faktorët të cilët rritin rrezikun dhe masat e nevojshme për ti minimizuar ata.

Publikuar në Farmakovigjilencë
<< Fillo < Para 1 2 Tjetri > Fund >>
Faqe 1 nga 2