E diel, 09 Pri 2017
 
 
Banerat
Pharmaks-farmaci dhe medicinë
Ibuprofen - rrezik i vogël kardiovaskular
Renditja e përdoruesit: / 60
DobëtMirë 
Lajme - Farmakovigjilencë
E enjte, 03 Shtator 2015 12:07

Rritje e vogël e rrezikut kardiovaskular me doza ditore deri ose mbi 2,400 mg. HPRA ka njoftuar se informacioni për produkt për të gjitha produktet që përmbajnë ibuprofen do të përditësohen sa më shpejt që është e mundshme për të reflektuar rritjen e rrezikut kardiovaskular me doza ditore deri në ose mbi 2,400 mg.

 

Lexo ma...
 
Dita europiane e vetëdijesimit për antibiotik
Renditja e përdoruesit: / 32
DobëtMirë 
Lajme - Farmakovigjilencë
E hanë, 18 Nandor 2013 09:39

18 Nëntor 2013

Dita Europiane e Vetëdijesimit për Antibiotikët

Dita Europiane e Vetëdijesimit për Antibiotik është iniciativë vjetore e shëndetit publik Europian e cila mbahet në 18 Nëntor për të ngritur vetëdijen lidhur me rrezikun për shëndetin publik të rezistencës në antibiotik dhe përdorim racional të antibiotikëve. Të dhënat e fundit konfirmojnë që përgjatë Unionit Europian numri i pacientëve të infektuar me bakterie rezistente është duke u rritur dhe që rezistenca bakteriale është kërcënimi më i madh për shëndetin publik.

Fleta e fakteve për ekspert

Fleta e fakteve në kujdesin primar shëndetësor

Rritja e rezistencës në antibiotikët e linjës së fundit - infografikë

Antibiotikët - bëhuni të përgjegjshëm - infografikë

 

Lexo ma...
 
Voltaren supozitore për fëmijë-indikacione të reja
Renditja e përdoruesit: / 22
DobëtMirë 
Lajme - Farmakovigjilencë
E mërkurë, 06 Nandor 2013 09:53

Njoftim profesionistëve të kujdesit shëndetësor për ndryshimin e indikacioneve për barin Voltaren supozitore (diklofenak natrium)

05.11.2013.

Pliva Hrvatska d.o.o., bartës i autorizimit për marketing të barit Voltaren 12.5 mg, 25 mg dhe 50 mg supozitore (diklofenak natrium), në bashkëpunim me Agjencinë për barna dhe produkte medicinale ju ka dërguar njoftim profesionistëve shëndetësor për ndryshimin e indikacioneve për barnat e cekura. Indikacionet janë ndryshuar në procedurën e rinovimit të autorizimit për marketing dhe janë në pajtim me indikacionet e aprovuara në vendet e BE për këtë substancë aktive dhe formë farmaceutike.

 

Lexo ma...
 
<< Fillo < Para 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tjetri > Fund >>

Faqe 1 nga 26